גרעין במעגל

מעגל הקבוצות ומסלול ההגשמה

שנת השירות של גרעין במעגל ממוקדת בחיי הקבוצה, עצמאות והתפתחות אישית וכמובן בעשייה קהילתית למען החברה בישראל.

שלוש קומונות, גרעין אחד

קיימות 3 קומונות הממוקמות בירושלים, בית שמש וקיבוץ פלך המתחברות לגרעין אחד. כל השנה מהווה חלק אינטגרלי ממסלול הנח"ל. במהלך שנת השירות כל קומונה חיה לצד קבוצה שיתופית בוגרת (קבוצה שהיא חלק ממעגל הקבוצות) ו”מאומצת” על ידה בהיבטים שונים.

חיי הקומונה

בקומונות של גרעין במעגל קיימת חשיבות לאוטונומיה ולאחריות האישית של הקומונרים. מה זה אומר? החיים של החברים הינם עצמאים לגמרי. זה אומר, ניהול עצמאי מכל ההיבטים. החל מעבודה לצורך פרנסה, ניהול קופה משותפת לכולם וכמובן התנדבות בקהילה על פי בחירה.

אפשרויות ההתנדבות העומדות בפני השינשין רבות ומאתגרות. מועדוני נוער, נוער נושר או בסכנת נשירה בבתי ספר, קידום-נוער, עבודה עם קשישים, תשושי נפש, ילדי פליטים ומהגרי עבודה, נכים ועוד. ההחלטה היכן להתנדב נתונה כאמור בידי הקומונרים.

ליווי והכשרה

לצד העצמאות חברי הקומונות מקבלים ליווי ותמיכה מקצועיים שוטפים. כמו כן לומדים נושאים אקטואליים הנוגעים לחברה ולמדינה בהם פוליטיקה, פילוסופיה וכלכלה.

קצת על מסלול הנח"ל

עם תום שנת השירות, 3 הקומונות (הגרעין) ממשיכות להכנה בת חודשיים בקיבוץ לצורך היכרות וגיבוש לקראת שירות צבאי משותף. לאחר הגיוס המשותף, ישתלבו בוגרי הקומונות לתפקידים משמעותיים בצה"ל, כשלאורך כל תקופת השירות הם מקיימים מפגשים בגרעין.

בתום שירות של 18 חודשים, יוצאים החברים לפרק משימה שאורכו כ-12 חודשים. בתקופה זו חברי הגרעין ימשיכו את עבודתם באזורי הפריפריה ויתרמו לקידום החברה. בסיום פרק משימה, הבנים יוצאים לפעילות בט"ש (בטחון שוטף) בן 4 חודשים ומשלימים את שירותם הצבאי.

מעגל הקבוצות

ניתן לכנות את מעגל הקבוצות פדרציה, שכן הוא כולל קיבוצים, קהילות וקבוצות המבוססות סוציאליזם אמונים על הגשמת התפיסה השיתופית. כמובן שיש הבדלים בין הקבוצות של חברי הפדרציה בתחומים רבים ודווקא שוני זה מהווה בסיס לשיח פרודוקטיבי וקידום האג'נדה הפוליטית לשינוי חברתי.

הרשמה ויצירת קשר