שנת שירות במסלול הבית"רי

מי אנחנו?

אנחנו מסלול שנת שירות כחלק מתנועת הנוע"ל – בית"ר, תנועה ציונית , ליברלית הדוגלת ומגשימה את ערכיו של זאב ז'בוטינסקי. מסלול שנת השירות הביתר"ית שם דגש על עשייה והשפעה בחברה הישראלית, תוך העצמת חבר הגרעין ובניית מסלול מצמיח ומשלב בתוכו אפשרות להשפעה אישית על אופן המסלול ומנהיגות. הגרעין בנוי מפסיפס אנושי איכותי המשלב בתוכו מגוון דעות, ובכך משפיע על מגוון אוכלוסיות ופעולות אשר נותנות נפח ערכי ומשמעותי לשנת השירות,  הגרעין פועל בכל חלקי המדינה, בדגש על אזורי פריפריה ושכונות מעוטות יכולת והתיישבות. במסלול תמצאו אפשרויות לשלב עבודה עם נוער בסיכון, צרכים מיוחדים, עליה וקליטה ועוד.

הרעיון לייצר בני אדם כיחידים בתוך קבוצות בוגרות העובדים יחדיו על מנת להשפיע על החברה הישראלית ברוח הרעיון הבית”רי.

מי יכול להתמיין לשנת השירות?

כולם. אנחנו ממיינים לשנת השירות שמיניסטים שבחרו לדחות את הגיוס לצבא כדי לתרום לחברה.

מה מיוחד במסלול?

שנת שירות במסלול הבית"רי היא שנת שירות בהתאמה אישית, בתחילת השנה יושבים השינשין, רכז המחוז ונציגי הרשות ויחד קובעים את המסגרות בהם יפעל השינשין במהלך השנה, לפי רצונו ויכולתו. השינשין בוחר את סוג בתי הספר אליהם ילך בבקרים, את הפרויקט הקהילתי שבו יעסוק פעמיים בשבוע ועוד אינספור מסגרות ופרויקטים שהשינשין קובע לעצמו במהלך השנה. 

ומה בעניין הדירות?

דירות השינשינים מרווחות מאוד ובכל דירה יש 5-9 שינשינים, לכל דירה מלווה דירה, המלווה אחראי ללוות באופן חם ומקצועי כל שינשין בדירה, ימי ראשון מוקדשים אך ורק לעבודה על הדינמיקה שבדירה, המלווה יתעסק ביום הזה רק בפתירת הבעיות הדירתיות ובגיבוש השינשינים. בכל שבוע שינשין אחר יקבל את תפקיד "האח הגדול", במסגרת התפקיד השינשין יכנס כל ראשון בערב ישיבה דירתית ובה ידונו על השבוע הקרוב מבחינה כלכלית, חברתית, ומשימתית. חוץ מזה כל רביעי בערב האח הגדול יעביר לדירה בית מדרש בית"רי במהלכו יחשוף את חבריו לנושא לבחירתו ובכך יביא את עצמו לידי ביטוי וירחיו את אופקיהם של חבריו לדירה. האח הגדול אחראי לקשר בין המלווה לשאר הדירה ולניהול משימות הדירה.

אז מה אנחנו עושים כל יום?

לכל שינשין יש לו"ז שבועי אישי שמותאם ליכולתיו, רצונו ומשימותיו השבועיות, אבל גם הלו"ז הבסיסי ביותר כולל:

יום בשבוע לגיבוש בתוך דירת השנת שירות ע"י מלווה הגרעין וגם חברי הגרעין עצמם. במסלול יש לווי אישי מקצועי וחם לכל שינשין ושינשין ע"י מלוות הגרעין.

בבקרים השינשין יתנדב בבתי ספר שיקבע לו באופן אינדבידואלי,

בצהריים השינשין יקדיש יומיים בשבוע לפרוייקט קהילתי לבחירתו

ויומיים נוספים בשבוע להפעלת מעו"זי (סניפי) התנועה

בשישי ושבת שהשינשינים יסגרו, הם יתמקדו בגיבוש דירת השנת שירות ובהעמקת ההיכרות בין כל השינשינים באופן עצמאי.

איך מתקבלים?

תהליך המיון שלנו כולל שני ימי חשיפה פנים אל פנים בהם כל אחד יכיר את מי שעשויים לחתום אתו שנת שירות, שבתות הגשמה, יום גיבוש, שבת חתימה, ותהליך הכשרה נוסף הנמשך עד לרגע התחלת שנת השירות.

לפרטים נוספים:

אדם בצלאל 050-228-6331

hahaga@betar.org.il

בוגרי שנת השירות שלנו מספרים:

גל שרביט (גרעין עו"ז 2016-2017)

קשה לסכם בכמה מילים מה השנת שירות נתנה לי, אתחיל מהעשייה היום יומיים עם הילדים- המון משמעות, לשבת עם ילד וליצור איתו חיבור אישי, לדעת שאתה הבן אדם היחיד בעולם שיכול לעזור לו להצליח במבחן במתמטיקה, להיות היחיד בעולם שיכול להיות הורה מלווה של ילד בטיול שנתי ולדעת שאתה אחראי עליו מא׳-ת׳. זו עשייה פשוטה ויום יומית ואני מאמינה בה כל כך. מעבר לזה החיים המשותפים עם החברים מהגרעין, העצמאות, העשייה למען תנועת נוער שכולנו כל כך מאמינים בה.

קיבלת בעיקר עצמאות, הבנה אמיתית שרק המעשים שלי יקדמו אותי קדימה

הגעתי לצבא הרבה יותר בוגרת, מגובשת, מנוסה, עם חברים שאני יודעת שהם לכל החיים.

טל שלום (גרעין הל"ל 2019-2020)

לקבל את ההחלטה לעשות את השנה הזאת היה ממש לא פשוט בעיקר שיורים לך מכל כיוון שלא לעשות אותה. לאורך כל השנה הרהרתי האם אני עושה את הדבר הנכון, האם השגתי את המטרות שלי, מה היה קורה אם כבר הייתי מתגייס. אבל אני שלם עם ההחלטה הזאת, כי השנה הזאת הייתה דרך, דרך משמעותית במסע שלי, דרך בה למדתי דברים, רכשתי כלים, הגשמתי את עצמי, הבעתי את עצמי, לקחתי אחריות, קיבלתי החלטות, למדתי להיכשל ולהצליח, להתאכזב ולהרים את עצמי, למדתי לא לוותר, לא משנה מה.

זה ללמוד על עצמך דברים שלא דמיינת שאתה מסוגל לעשות, זה ללמוד ממקומות שלא חשבת שתלמד, זה לקחת החלטות קשות ולהתמודד איתן, זה לראות דברים בצורה שונה, זה לפתוח לאנשים ותלמידים את האופק לדבר הנקרא שינשין, זה להשפיע על מקום או על ילד בצורה הפשוטה ביותר כשפעלת כעצמך, זה לחנך, זה להשתנות, זה להתמיד, זה לפתור בעיות, זה להתבגר, זה לא לוותר לעצמך.

הראל בן יוסף (גרעין עו"ז 2016-2017)

"שום דבר בעולם לא יכול לעצור אותך מלהרגיש" ואחרי השנת שירות הזו אני מבין כמה המשפט הזה נכון, התחלתי שנת שירות שבמהלכה עשיתי כול דבר שאפשר רק לדמיין, בין אם זה להקים פרויקטים מטורפים מ0 ובין אם זה ללמוד איך להרגיע ילד בן שלוש בהתקף זעם אבל מה שחשוב יותר זה הקשרים שנוצרו בשנת שירות, אנשים שהיו מכרים הפכו להיות חברים טובים שלי לכול החיים, אנשים שאפילו לא חשבתי שאדבר איתם הפכו להיות האנשים הראשונים שאני מתקשר אליהם להתייעץ במשהו חשוב או לצחוק בדרך הביתה או לעדכן במשהו חשוב שקרה. וכן כול מי שאמרתי לו שאעשה שנת שירות אמר לי: "שנת שירות? מה אתה פראייר?" אז לא אני לא פראייר כי פראייר זה בן אדם שמסתכל על הרווח לעומת ההפסד. ושאני חושב על כול מה שחוויתי והרווחתי בשנת שירות הזו לעומת השנה שדחיתי בחיים שלי? אני לא מתחרט לרגע.